johannalarsson.se

Mode och stil för alla vackra kvinnor

Trendiga kläder i vår och sommar

Jeans, inte nödvändigtvis tighta

På våren innan det blir tillräckligt varmt för att gå ut i endast kjolar och klänningar kommer det vara jeans som gäller. Precis som alltid är det ett säkert kort att dra på sig ett par jeans, en tröja och sneakers. Precis som förra året så är det inte bara tighta jeans som gäller denna säsong. Det är inne med jeans som är lite vidare i modellen, till exempel ”mom jeans”. Även slitna ”Boyfriend jeans” är inne i år, precis som förra året. Mom jeans är en typ av jeans som är raka hela vägen ner, de är alltså inte helt tighta, men heller inte bootcut.

Kavaj på tjejer

En trend som startade redan under hösten och vintern är kavaj på tjejer. Förut var det vanligtvis bara på killar man såg kavaj, men inte längre. Det är denna säsong populärt för både killar och tjejer att bära kavaj, gärna en färgglad. Kavajen kan matchas med ett par kostymbyxor i samma färg eller med vanliga jeans.

Klä upp och klä ner

En kavaj går både att klä upp och klä ner och kan användas både till vardags och fest. Till vardags kan man till exempel bära kavajen tillsammans med en t-shirt, jeans och sneakers, och på kvällen kan man ha en spetstopp, kavaj, klackar och kostymbyxor. Något som blir mer och mer populärt bland tjejer är att ha en kavaj med endast en snygg BH under. Det kan till exempel vara en BH i spets som syns lite under den knäppta kavajen. Till det kan man bära ett par kostymbyxor och klackar, så är man redo för fest.

Spets både på killar och tjejer

Det är relativt ovanligt att man ser killar bära spets, men nu ska det bli ändring på det. I år kommer vi att se både killar och tjejer bära spets i alla möjliga färger. Det kan till exempel handla om en spetsskjorta i lila eller en tröja med spetsdetaljer.

Basplagg

Precis som alltid annars så är basplagg ett måste i garderoben. Alla borde ha minst ett par svarta/blå jeans och en vit t-shirt. Just basplagg är något som de allra flesta bär varje dag, då dessa plagg går att ha till precis allt. Har man inte tid eller lust att leta fram en färgglad eller speciell outfit funkar det alltid att dra på sig ett par jeans, en helfärgad tröja och vita sneakers. Vill man piffa till outfiten något kan man dra på sig en färgglad jacka eller ett par unika skor. Man kan också piffa upp outfiten med hjälp av accessoarer så som solglasögon, smycken eller skärp. Basplagg går också att klä upp genom att slänga på sig ett par klackar istället för sneakers eller dra på sig en kavaj över t-shirten.

Bikerjackan

Precis som i höstas så är bikerjackan ett säkert kort. Man kan även i vår och sommar vara trendig genom att bära en svart bikerjacka i läderimitation eller mocka. Men vill man ta in lite mer färg i garderoben så är det ett hett tips att köpa en färgglad bikerjacka, gärna i gul eller lila. Att ha en färgglad jacka är perfekt då man kan ha en tråkig enfärgad outfit under, men liva upp den totalt med en färgglad jacka.

Låt strumporna sticka fram

Något vi såg redan under vintern var att strumporna allt mer blev en accessoar till kläderna. Det blev trendigt redan då att låta strumporna sticka upp över en bit över kanten på skon för att visas upp. Strumporna var i vissa fall glittriga, i nät eller i spets. Denna trend kommer att sitta i även under våren, och nu kan man använda sig av pastellfärgade strumpor i sina skor för att liva upp outfiten. De allra flesta har ändå strumpor i sina skor, så varför inte göra det till en del av klädseln istället för att ha låga strumpor och gömma dem i skorna?

Privacy Policy