johannalarsson.se

Mode och stil för alla vackra kvinnor

Trendiga färger

Vilka färger som är inne ändras mycket från årstid till årstid. Det är till exempel inte alls samma färger på hösten som på våren, och det märks tydligt i alla klädbutiker. Från år till år brukar det kunna skilja sig en del, men årstidernas färger är ofta ungefär de samma som föregående år.

Pastell

Pastellfärgerna är färger som kommer tillbaka i modet så fort solen tittar fram och våren närmar sig. Just pastellfärgerna kommer alltid tillbaka efter vintern, men det är lite olika från år till år vilka färger det är som utmärker sig.

Lila

Våren och sommaren 2018 är det just färgen lila som utmärker sig från de andra. Det är en lavendel/pastell-lila färg man ska hålla utkik efter, och det kommer antagligen inte vara svårt att hitta. Tittar man på klädhemsidor och i klädbutiker ser man att det redan nu finns många plagg i just denna färg. Lila kommer att finnas i alla möjliga olika material och på alla plagg. Man kan exempelvis bära en lila tröja med ett par jeans och sneakers, eller gå all in och bära ett matchande set med både byxor och topp i lila. Även solglasögon och andra accessoarer kommer att gå i lila toner.

Gul

Gul är en färg man under de senaste åren inte sett speciellt mycket av, men nu blir det ändring på det. Man kunde se redan i slutet av förra året att gult började bli mer och mer populärt, och det kom allt fler plagg i gult. Under hösten och vintern förra året var det främst den lite mörkare senapsgula färgen som var populär, men nu när det blir ljusare ute blir även kläderna några nyanser ljusare. I vår och sommar är det den pastellgula, eller citrongula färgen man ska leta efter. Denna färg kommer att finnas på både klänningar, kjolar och tröjor, men även på jackor och byxor. Samtidigt som denim blir mer populärt så görs fler och fler denimplagg i andra färger än just den typiska jeansfärgen. Bland annat blir det allt vanligare att se folk bära citrongula eller röda jeansjackor, vilket förut inte varit speciellt vanligt. Dessa jackor finns att köpa lite överallt, bland annat på NA-KD.com och nelly.com.

Röd hänger kvar

Under år 2017 var det röd som var den absolut mest trendiga färgen. Man såg rött precis överallt; på skor, klänningar, jackor, väskor och byxor. Trots att det denna säsong är lila som är den trendigaste färgen så hänger röd fortfarande kvar. Speciellt röd tillsammans med rosa är en kombination man kommer att se mycket av framöver.

Färg både på killar och tjejer

Det är inte bara för tjejer det är trendig med pastellfärger som lila och gult. Man börjar se mer och mer även på herravdelningarna i butiker att färger blir allt vanligare. Att slänga på sig en lila skjorta med spetsdetaljer får vem som helst att se trendig ut, oavsett kön.

Färg på alla plagg

Färg ska inte bara vara på toppar, det ska finnas med överallt i varje detalj. Örhängen, väskor, skor, byxor och strumpor. Det gäller att vara kreativ när man klär sig i vår. Det är trendigt att blanda många olika färger med varandra. De måste inte vara ”säkra” färger som matchas tillsammans, till exempel svart med vitt. Det ska vara färger som man annars kanske inte tänker passar bra tillsammans. Exempelvis så är den hetaste färgblandningen i vår och sommar röd tillsammans med rosa. Det är en färgkombination inte alla kan se framförs sig, men som går väldigt bra ihop. Att ha samma färg från topp till tå är även det trendigt. Till exempel att bära en lila kavaj med lila skor och lila kostymbyxor. Klädmärken

Privacy Policy