johannalarsson.se

Mode och stil för alla vackra kvinnor

Scarf, basker och andra accessoarer

Att bära scarf på huvudet eller som accessoar runt halsen har vi sett män och kvinnor göra sen långt tillbaka. Även år 2018 kommer scarfen att vara en trendig accessoar, främst som hårband. Man kan hitta scarfen i nästan varje butik som säljer kläder eller hårprodukter. Men den behöver inte bara användas som accessoar i håret, utan även i midjan och runt väskan.

Runt midjan

Att bära en scarf rund midjan som skärp såg man trendikonerna göra redan förra året.  Då skärp ofta har rätt tråkiga färger och mönster är detta ett sätt att tillföra färg till klädseln samtidigt som man har ett skärp. Scarfen kan också hjälpa till att forma midjan lite. Har man till exempel en bred klänning på sig kan man med hjälp av scarfen i midjan skapa illusionen av en smalare midja.

Väskan

Genom att fästa en färgglad scarf på väskan tillför man extra liv till hela outfiten. Man kan antingen knyta den runt remmen högst upp på väskan, eller på ett av handtagen. Här gäller det att vara så kreativ som möjligt för att hitta looken som passar just en själv.

Basker

Accessoarerna är i år precis som kläderna inspirerade av den franska looken. Just därför har det blivit otroligt trendigt att bära basker på huvudet. Dessa ska gärna bäras lite snett och passar till vilka kläder som helst. För att vara extra trendig kan man köpa en basker i någon av säsongens hetaste färger, lila eller gult.

Stor tygsnodd

Att bära en ”scrunchie”, som de heter, kan liva upp vilken outfit som helst. En scrunchie är en slags stor hårsnodd gjord i tyg, ofta i roliga färger och mönster. Scrunchien blev populär redan för något år sedan, men den håller sig kvar även i år. Förutom att den är skonsam mot håret så kan den också bidra till att liva upp outfiten rejält. Dessa hårsnoddar går att hitta på de flesta klädaffärerna, både i butik och online. Priset brukar inte vara jättehögt, men de är ofta betydligt dyrare än vanliga snoddar. Är man sugen på att köpa en scrunchie så kan man leta på till exempel HM eller nelly.com där de finns för under 50 kronor.

Hårspänne

Hårspännen med till exempel glitter eller pärlor på är perfekt att bära i håret med vilken outfit som helst. Förutom att det är skönt att med hjälp av hårspännena få undan håret lite så bidrar de även till en mer sammanhängande look. Genom att endast lägga till hårspännen i sin outfit kan det göra att det ser ut som att man lagt ner betydligt mycket mer tid på att få outfiten att se bra ut än vad man faktiskt har. Även hårspännen i färg är ett hett tips. Har man en svart outfit med till exempel röda skor kan man genom att addera ett rött hårspänne binda ihop färgerna på ett bra sätt.

Hårsnoddar på armen

Många med långt hår går alltid runt med en hårsnodd runt handleden för att kunna sätta upp håret när som helst. Om man ändå ska ha den där, varför inte göra det till en del av outfiten? De flesta har en vanlig svart eller brun hårsnodd, men genom att istället ha en färgglad hårsnodd med detaljer såsom pärlor på så kan det helt plötsligt se ut som ett armband.

Väskrem

Något som blivit väldigt populärt nu till våren är väskremmen i färg. Genom att byta remmen på sin enfärgade väska till en färgglad mönstrad rem piffas väskan enkelt upp. Det finns många som är lite rädda över att matcha olika färger och material med varandra, men det är dags att komma över den rädslan nu. I år är det trendigt att matcha vilka färger och material som helst tillsammans. Det gäller att vara kreativ, ju mer färger och mönster; desto bättre.

Privacy Policy