johannalarsson.se

Mode och stil för alla vackra kvinnor

Klumpiga skor är årets stora trend

Skor kan verkligen ändra helt hur en outfit uppfattas, de kan klä upp men också klä ner resten av kläderna man bär. Just vad för typ av skor man ska ha till vilken typ av kläder tycker många är svårt, men man får helt enkelt gå efter vad man själv tycker är snyggt. För varje ny säsong kommer det också nya skomodeller som är trendiga, och just dessa kan vara bra att ha koll på. Inför sommaren och våren 2018 är det främst en typ av sko som sticker ut från mängden, nämligen “gubbskorna” eller “klumpskorna”.

Klumpskorna

Ja, när man hör uttrycket gubbsko och klumpsko är det få som tänker sig att det ska vara ett par snygga skor man talar om. Men faktum är att det är just dessa skor som är de absolut mest populära för tillfället. Anledningen till att de kallas för gubbskor är för att de påminner väldigt mycket om skorna gamla, speciellt män ofta bär. Det är skorna som de flesta sett på pensionärer, som tidigare år inte alls setts på ungdomar. Men detta har nu ändrats och det är supertrendigt att ha just dessa skor. De ser väldigt klumpiga ut och har en tjock sula och rejäla skosnören. De är ofta i ljusa färger såsom blå och vit, men finns även i andra. Många designers har till våren tagit fram olika modeller av just “klumpskorna”, och det går tydligt att se på modevisningar runt om i världen att det är dessa skor som är trendiga i år.

Chanel

Det är många som idag drömmer om denna modell av sko från just Chanel. Anledningen till att det inte är så många som har dessa är priset. För att få tag i dessa måste man nämligen betala hela 8023 kronor, vilket är långt ifrån vad alla har råd att lägga på ett par skor.

Balenciaga

Balenciaga är inte riktigt lika dyrt som Chanel, men inte långt därifrån. De har inte tagit fram skor som är lika klumpiga och stora som många av de andra märkena har gjort, men de har ändå liknande. För ett par skor från Balenciaga får man betala cirka 5863 kronor.

Nike

Nike är som vi alla vet ett märke med väldigt många populära skor. Självklart hoppade även dem på trenden med gubbskorna och designade ett par. Nikes version av dessa skor är inte i närheten av prisklassen på Chanels, men de är heller inte billiga. För denna typ av sko från Nike får man betala ungefär 1764 kronor, vilket är något dyrare än vad deras vanliga sneakers brukar kosta.

Fila

Filas modell av denna typ av sko är en av de mest populära. Anledningen till det är att de till skillnad från många av de andra endast kostar 1100 kronor, men håller hög kvalitet och är väldigt bekväma.

Prada

För ett par stora “gubbskor” från Prada får man betala cirka 5586 kronor.

Stella McCartney

Även designern Stella McCartney har gjort en tolkning av dessa klumpiga skor. För dessa skor får man betala cirka 4852 kronor, alltså mindre än för de från Chanel, men mer än för Nikes.

Ganni

Även Ganni har gjort en modell av de stora skorna som blivit mycket populära. Dessa är inte lika dyra som Chanel och Prada, men de är fortfarande lite “lyxiga”skor och kostar 2549 kronor.

Går att komma undan billigare

För att hänga med i vårens skotrender behöver man självklart inte betala flera tusen för ett par skor, det går att komma undan mycket billigare.

Mango

Mango är en av de som gjort en billigare modell av gubbskorna. Deras liknar på många sätt de från chanel, men kostar bara 499 kronor. Dessa skor är väldigt bekväma, men är inte gjord i samma material som de från Chanel och Balenciaga, vilket många inte alls ser som en nackdel.

Privacy Policy